Masonluğun kökeni Tapınak Şövalyeleri'nin uğradığı ölüm ve şiddetten kaçabilenlerin ilk olarak İskoçya'da kurduğu yapılanmaya dayanır. Orta Çağ'da katedraller kiliseleri inşa eden duvarcı ustalarına mason denilmektedir. Kendi aralarında çırak-kalfa-usta olarak dereceleri vardı. İskoçya'da tekrar yakalanıp öldürülmemek için duvarcı locası adı altında örgütlenmişlerdi. Günümüzde tüm dünyada altı milyon üyesi olduğu tahmin edilmektedir. Masonlar çeşitli örgüt isimleri adı altında birleşmişlerdir. Bunların en önemlileri İlluminati, Kurukafa ve Kemikler, Bilderberg, Trilateral, Gül Haç ve Kabalacılardır.
Amerika Birleşik Devletleri'nde on altı başkanın mason olduğu bilinmektedir. Dünya para piyasalarının %80'ini elinde tutan on ailenin tamamı masondur. Altın ve elmas sektörünün %70'i, petrol ve yeraltı kaynaklarının %60' mason ailelerinin elindedir. Bu ülkelerde masonlar kimin elinden tutarsa o kişi, para, şan ve şöhret sahibi olur,
Bu kitabın amacı masonluk üzerindeki sır perdesini kaldırarak ana hatlarıyla herjesin anlayabileceği bir içerik sunmaktır.
Dünyada Yaşamış Ünlü Masonlardan Birkaç İsim
Washington (ABD'nin ilk başkanı), Benjamin Franklin (siyasetçi ve diplomat), Winston Churchill (Birleşik Krallık Başkanı), Andre Citroen (Citroen firmasının kurucusu), K.C. Gilette (Gillette firmasının kurucusu), Henry Ford (Ford Motor Company'nin kurucusu), Tolstoy (Rus edebiyatçı), Goethe (Alman edebiyatçı), Stendhal (Fransız edebiyatçı), Montesquieu (Fransız politik düşünür), Oscar Wilde (İrlandalı edebiyatçı), Arthur Conan Doyle (İngiliz edebiyatçı), Mark Twain (ABD'li edebiyatçı), Louis Armstrong (ABD'li caz müzisyeni), John Wayne ( ABD'li aktör), Wolfgang Amedeus Mozart (Klasik Batı Müziği'nin en büyük temsilcilerinden), David Rockefeller (Yahudi bankacı, iş adamı), Walter Elias Disney (Walt Disney'in kurucusu).
Türkiye'de Yaşamış Ünlü Masonlardan Birkaç İsim
Osmanlı Padişahı V. Murad, Mithat Paşa, Talat Paşa, Cemal Paşa, Plevne kahramanı Gazi Osman Paşa, Başbakan Hasan Saka, Başbakan S. Hayri Ürgüplü, Dışişleri Bakanı Tevfik Rüştü Aras, Namık Kemal, Ziya Gökalp, Reşat Nuri Güntekin, Ahmet Rasim, Mehmet Emin Yurdakul, Şinasi, Lütfi Kırdar, Doktor Mim Kemal Öke, sinema sanatçısı Ediz Hun, Zeki Alasya